Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 05-09-2014 12:32:01
Computers & Telefonie

Spam

Je kunt zelf filters instellen in gmail, dan kun je aangeven dat bepaalde mailafzenders of wat dan ook helemaal niet meer getoond worden.
als je een spam-mail geactiveerd hebt, bovenin op de tab "meer" klikken en dan op "berichten zoals deze filteren".

je kunt ook de hele spam map verbergen, krijg je niks meer te zien, maar is niet aan te raden want soms komt er wel eens mail in je spam map die er er eigenlijk niet hoort, dus controle wel blijven behouden in jou geval.
ik weet niet hoe je je mail bij gmail bekijkt, direct of via een mail-client?
ik doe het via thunderbird en scan per keer mijn 4 gmail-accounts en 2 yahoo accounts af, en heb bij een aantal accounts waar mee ik in de grote boze enge wereld op diverse forums of site's inlog, de spam mappen verborgen.
wat daar in komt is toch meestal niet veel soeps en 1 keer in de zoveel tijd log ik direct in op gmail of yahoo.nl om die zooi daar eens te bekijken.

in jou geval met je "goede" e-mailadres kun je dat niet doen, die moet je dus eigenlijk in de gaten blijven houden, maar je kunt zoals eerder geschreven wel de afzenders of inhoud filteren, daar heb je veel mogelijkheden toe.
hoe je aan die spam komt is moeilijk te zeggen. mogelijk door eigen onvoorzichtigheid, maar mogelijk ook door webcrawlers die jouw adres hebben geoogst dat niet eens bij jou hoeft af te komen.

wiki:
een spambot is een bot (een autonoom opererend stuk software) die ontworpen is om ongewenste e-mailberichten (beter bekend als spam) in grote hoeveelheden naar zo veel mogelijk mensen te sturen of hun berichten op fora te plaatsen. daarnaast fungeert een spambot ook als een webcrawler die het internet afstruint naar e-mailadressen. een spambot kan als een stuk malware op iemands computer terechtkomen en het daardoor deel van een botnet maken.

de programmeurs van zulke spambots zijn erop uit om de vele e-mailadressen die verzameld zijn aan (onofficiƫle) bedrijven door te verkopen, zodat zij dan via een botnet aan een grote groep mensen ongewenste reclame kunnen versturen.