Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 05-09-2014 17:45:34
Geldzaken & Recht

Beslagname auto

[quote=mein33 schreef op vrijdag 5 sep 2014, 12:54]
de auto van de kentekenhouder zal alleen in beslag worden genomen als onderpand voor openstaande boetes of vorderingen op de kentekenhouder door de genoemde diensten

dat is niet juist.
de politie kan een auto ook in beslag nemen als de bestuurder (niet zijnde kentekenhouder) in overtreding is geweest. bijvoorbeeld wanneer deze staande is gehouden na een snelheidsoverschrijding van 50 km/u of meer en de bestuurder heeft het rijbewijs niet mee. in dat geval wordt het voertuig ongeacht wie eigenaar is in beslag genomen totdat het rijbewijs is afgegeven op het politiebureau.
ook een civiele partij kan de auto in beslag nemen als deze een vordering op de bestuurder heeft. en in dat geval moet de eigenaar aantonen dat het zijn bezit is en niet dat van de bestuurder. iemand die een goed houdt (bijvoorbeeld een auto door er in te rijden) wordt vermoed tevens de eigendom van dit goed te hebben.