Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 05-09-2014 19:37:51
Elektronica & TV

Tekst bij films opnemen

Dan heeft u misschien per ongeluk de instelling gewijzigd van kanaal i naar kanaal ii (of omgekeerd).
als beide versies tegelijk worden uitgezonden dan wordt op het ene kanaal de ene versie uitgezonden en het andere kanaal de andere versie.
net zoals heel vroeger ze zowel de originele versies van films uitzonden als de duits nagesynchroniseerde versie. je moest dan op het apparaat kiezen voor (stereo)kanaal i of ii.
in de programma-overzichten (teletekst 300 e.v.) staat bij films vermeld of beide versies worden uitgezonden. er staat dan behalve bijv hd en ut (ondertiteling) ook ad bij: audiodeskription.
zie bijv. teletekst van de zdf pagina 750 en vervolgens 301 met 1 uitzending met ad.
dus controleren of u dan wel het juiste kanaal heeft als u wilt gaan opnemen, met kanaal i heeft u de "gewone" versie (en die is dan mono). bij andere uitzendingen moet het apparaat op stereo staan.
overigens vermoed ik dat met stereo ingesteld je automatisch de gewone versie krijgt en als je de luisterversie wilt dat je dan moet kiezen voor kanaal ii.
laat maar weten of het lukt.