Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 07-09-2014 16:14:17
Geldzaken & Recht

Senioren appartement verkopen en vervolgens zelfde huis huren.

[quote=mein33 schreef op vrijdag 5 sep 2014, 11:58][edit-redactie]
laat u vooral niet in de war brengen door allerlei berichten in de media dat ouderen die hulp nodig hebben aan hun lot zullen worden overgelaten.
er zijn allerlei mogelijkheden om hulp te krijgen, u kunt hierover advies vragen bij bv. de anbo of de thuiszorg in uw gemeente.


dit is niet in de war laten brengen maar realistisch zijn. in 'zorgland' moet je steeds vaker en steeds meer zelf betalen. je zult nog schrikken als je zou weten hoeveel mensen hun medicatie niet meer gebruiken omdat ze het eigen risico niet kunnen betalen en/of geen gebruik maken van de thuiszorg omdat de eigen bijdrage niet op te brengen is. maak maar eens een proefberekening voor 3 uur huishoudelijke hulp http://www.hetcak.nl/portalserver/portals/cak-portal/pages/k1-2-5-4-1.html">

als de woning wordt verkocht krijgen jullie vermogen. neem dit eens mee in bovenstaande proefberekening. het zou zomaar kunnen dat het voordeliger is om niet te verkopen. andere optie zou zijn verkopen, zolang je vermogen hebt zelf zorg inkopen (dus geen indicatie aanvragen = geen eigen bijdrage betalen). zodra het vermogen geen rol meer speelt via de wmo zorg aanvragen. reken er op dat dit minder is dan wat je nodig hebt. als een deel van de opbrengst van het huis middels een schenking elders 'geparkeerd' kan worden zou ik dat zeker doen. hiermee kun je dan extra uren zorg inkopen.

rest me jullie veel gezondheid te wensen. ik hoop dat het geld uitgegeven kan worden aan leuke dingen.