Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 06-09-2014 16:39:21
Auto & Vervoer

Fiets

[quote=gerbera schreef op zaterdag 6 sep 2014, 16:10]
dat is heel simpel te verklaren. de trapondersteuning werk zolang je de pedalen maar ronddraaid ongeacht de snelheid waarmee je dat doet.

nah, helemaal mee eens en de rest van je verhaal is begrijpelijk.
al klopt het verhaal dat de motor defect zal raken natuurlijk niet.
maar laat me het uitleggen.
je hebt e-bikes met een trapkrachtsensor en e-bikes zonder trapkrachtsensor.
heb je een e-bike met trapkrachtsensor dan wordt de ondersteuning deels geregeld door de kracht die je zelf toevoegt om voort te bewegen. hoe meer je zelf aan energie toevoegt, des te meer de motor bij springt. heb je een e-bike zonder trapkrachtsensor, dan wordt de energie die de motor geeft alleen bepaald door de instelling op je stuur.
uiteindelijk is het zo simpel als wat: de totale hoeveelheid energie bepaalt hoe hard je rijdt.
met trapkrachtsensor is dat alleen deels te regelen met je trapkracht, dus in dat geval kan de versnelling inderdaad invloed hebben, maar dat komt door het ontwerp van je fiets: de graad van ondersteuning is dan afhankelijk van je eigen trapkracht.