Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 07-09-2014 11:26:51
Voeding & Gezondheid

Rekening duits ziekenhuis maar ik ben hier nooit geweest

@wimmie
je zorgverzekering betaalt alleen datgene waarvoor je verzekerd bent. ofwel datgene dat in je polis vermeld staat. dat is punt 1.

punt 2 : het ziekenhuis stuurt, als de zorgverzekering van een passant uit het buitenland bekend is, de nota direct door naar zijn verzekering. op de nota staat precies vermeld voor welke dbc de patient behandeld is. mogelijk zetten ze er gelijk bij wat deze dbc omvat. is de patient niet verzekerd, gaat de nota direct naar het huisadres.

n.a.w. gegevens zijn heel vaak niet te controleren. en dat weten niet-verzekerden maar al te goed is mijn ervaring. ziekenhuizen lopen daardoor miljoenen mis op jaarbasis. er gaan stemmen op om passanten direct te laten afrekenen, want nu wordt door het mislopen van inkomsten het ziekenhuis (lees: wij allen) enorm benadeeld. het laten zien van een zorgverzekeringsbewijs is daarom ook een grote farce. de praktijk is gewoon: iedere verzekerde moet zijn pas laten zien en iedere niet-verzekerde loopt op de spoed in het weekend bv. zo door en krijgt alles voor niets. zolang we dit niet veranderen, zullen zorgkosten blijven oplopen. vooral omdat met opengrenen en internet het zo bekend waar je makkelijk gratis binnenkomt.

het lijkt er op dat dit in duitsland niet anders is en iemand jouw adres heeft opgegeven.

"wimmi20 schreef op maandag 1 sep 2014, 20:41
ziektenkostenverzekeringsmaatschappij (scrabble fanaten: onthouden he)"
het is dan natuurlijk wel ziektekostenverzekeringsmaatschappij...