Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sonja tienstra
sonja tienstra - 07-09-2014 16:11:27
Geldzaken & Recht

Senioren appartement verkopen en vervolgens zelfde huis huren.

[quote=tot15karakters schreef op vrijdag 5 sep 2014, 13:36]als je het schenkt aan de erfgenamen en die betalen ook een deel....
dan huur je het van je kinderen en dat is veiliger dan lastige eigenaar die je
als je iets mankeerde zo snel mogelijk in verzorgingshuis wil.

naast overlijden is leegstand wegens opname verzorgingshuis ook geldig dus
doe dit niet.
het zijn vriendelijke mensen tot nadat je tekende, daarna....

bedankt voor uw antwoord. maar bij ons is het helaas zo, dat de erfgenamen van mijn man het liefst zo snel mogelijk het huis (het is de woning van mijn man) leeg zien om hun erfenis te innen.
zijn kinderen hebben ook al het deel van hun overleden moeder opgeëist en over al die jaren nadat deze overleden is, hebben zij ook nog de rente a 7% (absurd nu) tegoed.dit is al hoger dan het al uitgekeerde deel van hun moeders erfenis.
mijn man heeft om hen mild te stemmen (omdat zij het niet eens waren dat wij samen na een relatie van 15 jaar naar een appartement wilden verhuizen, om reden dat ik bijna 16 jaar jonger ben) het deel van de erfenis uitbetaald na verkoop van zijn huis. wij zijn toen verhuisd naar een senioren appartement en na onze dood zal uit de opbrengst van ons appartement dat grote bedrag van die opgelopen rente van 7% betaald moeten worden. de rest van de opbrengst van het appartement zal ook naar zijn twee erfgenamen gaan.
mijn eigen twee kinderen zijn overleden.
maar omdat mijn man nu nog zelf mag beslissen en wij nu geen financiële ruimte meer hebben, dachten wij aan deze constructie.
het leven is soms niet zo simpel als het lijkt.
ik had met de kinderen van mijn man een prima relatie en zij waren blij dat ik naast mijn baan en mijn eigen appartement hun vader, zijn huis en tuin verzorgde.
totdat hij ernstig ziek werd en hij niet langer alleen kon blijven. toen besloten we om maar samen te gaan wonen in een makkelijker appartement, opdat ik hem kon verzorgen. ik was toen ook met pensioen.
toen vonden zijn kinderen mij opeens niet meer zo aardig. maar wie moest hem dan verzorgen? zij hebben nog nooit iets gedaan voor hem (of mjj).
nu is het misschien iets duidelijker mbt het waarom wij ons heel mooie (heb ik ook helemaal zelf opgeknapt) willen verkopen.
laat mijn verhaal ook een waarschuwing zijn dat niet altijd kinderen zo betrouwbaar zijn.......en je beter de zaken zelf goed kan regelen!