Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sonja tienstra
sonja tienstra - 07-09-2014 18:40:12
Geldzaken & Recht

Senioren appartement verkopen en vervolgens zelfde huis huren.

[quote=tijger1 schreef op zondag 7 sep 2014, 16:23]ik neem aan dat het appartement nu van u samen is. ook over die zogenaamde renteschuld hoeft u zich geen zorgen te maken. als er niets meer is, houdt het gewoon op.

mocht uw man eerder komen te overlijden dan u, dan hoeft u hen helemaal niets uit te betalen. ze moeten "wachten" tot u dood bentik


bedankt voor uw medeleven!! ik vind het fantastisch dat ik zo veel goede informatie van leden van dit forum heb gekregen!!
wij hebben dit weekend er goed over nagedacht de advies sites bekeken en proefberekeningen gemaakt. we hebben besloten niet in zee te gaan met bedrijven die nu woningen opkopen en daar snel geld aan willen verdienen.
op uw vraag of het appartement op beider naam staat is het antwoord "nee"! het staat op mijn man z'n naam, maar we hebben wel een geregistreerd partnerschap. ik mag blijven wonen in het appartement als mijn man eerder overlijdt. dat is bij de notaris geregeld. ik moet wel de kosten van onderhoud betalen, en ook de belastingen die normalerwijze de erfgenamen zouden moeten betalen.
zij willen geen cent kwijt zijn door het feit dat ik misschien langer in de woning zal blijven wonen.
zij willen alleen maar geld zien en kunnen niet wachten tot wij zo snel mogelijk overlijden of naar verpleeghuis gaan. het zij zo. hopelijk zijn niet alle kinderen zo, maar het heeft mij ook verbaasd.
ik dacht dat zij blij zouden zijn, dat ik hun vader ging verzorgen en zij daar dus geen zorgen over zouden hebben.
maar bovenstaande heeft niet echt met mijn vraag meer te maken.
wij zijn enorm geholpen. chapeau!!