Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 10-09-2014 18:00:22
Geldzaken & Recht

Senioren appartement verkopen en vervolgens zelfde huis huren.

Nu ik dit alles inmiddels ook gelezen heb. u bent niet getrouwd en er was een moment dat u eigenlijk in uw eigen appartement wilde blijven wonen toen u wat meer duidelijk werd over de stand van zaken (het bestaande testament) en de kinderen met advocaten kwamen, maar u had de huur al opgezegd en kon niet meer terug. het gaan samenwonen was omdat uw partner verzorging nodig had, anders was dat mogelijk niet eens gebeurd. naar ik begrijp was u niet vooraf op de hoogte gesteld van het bestaande testament, is dat verzwegen en heeft uw partner zijn huis eigenlijk alleen maar verkocht omdat hij verzorgd moest worden wat u op zich genomen heeft.
ik zou de laatste adviezen van @tijger1 nadat u het e.e.a. wat verduidelijkt hebt nog eens goed overwegen.
uw partner kan alles nog via de notaris behoorlijk t.o.v. u regelen en zou dat dan spoedig moeten doen.
gebeurt dat niet, dan zou ik zelfs overwegen om een appartement voor mezelf te zoeken dat binnen de eigen financiƫle mogelijkheden valt, mijn spullen inpakken en (alleen) naar dat appartement verhuizen. als ik het goed begrijp heeft u nergens recht op, integendeel, u heeft alleen de lasten en bent ook nog de verzorgende. uw partner heeft alleen rekening met zichzelf en zijn kinderen gehouden en niet met u, als ik het allemaal goed lees. als uw partner komt te overlijden zult u, vermoedelijk per omgaande, uit het appartement moeten vertrekken en dat geeft dan niet veel tijd om iets goeds en betaalbaars te zoeken. het appartement dat sinds u er woont niet eens als thuis voelt.
als u nu een appartement voor uzelf gaat zoeken dan kunt u dat met wat meer rust doen.
wat betreft de verzorging van uw partner kunnen zijn kinderen dan zijn verzorging doen of voor hem regelen en/of dat u naderhand probeert dat voor hem wat te regelen zonder daar zelf nog taken van te gaan uitvoeren.
met verkopen en gaan huren ziet het er mogelijk wat beter voor u uit dan nu, als de huur voor u als u alleen achterblijft voor u betaalbaar zou zijn.
vergeet bij dat huren niet dat er ook nog de kosten zijn van service, elektra, gas, verwarming enz.
vertrekt u zelf naar een eigen appartement dan heeft u niets meer te maken met alle eisen van het wurgcontract en van die kinderen en het tolereren van inspecties e.d..
misschien is allang de tijd aangebroken dat u eens gaat denken aan wat goed voor uzelf is en daarnaar handelen?