Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 10-09-2014 10:46:29
Geldzaken & Recht

Niet besteld product ontvangen


vrijwel iedere webshop waar je iets bestelt zal het ip-adres bewaren bij de bestelling,
verder staat in het logbestand natuurlijk nog elke http-request vergezeld van ip-adres.

de vaste aansluitingen in nederland hebben vrijwel allemaal een semi-vast ip-adres. dat is de standaard met dhcp-toekenning van ip-adressen. het hebben van een (bijna) vast ip-adres heeft veel voordelen, maar zeker ook veel nadelen. de nadelen liggen voornamelijk op het gebied van de privacy en mogelijkheden tot hacken van een specifieke aansluiting.

wil je veiliger of anoniemer internetten, dan kun je gebruik maken van een proxy-server of een vpn-dienst. zeker vpn-diensten zijn tegenwoordig erg in, maar niet gratis. ze worden bijvoorbeeld gebruikt om rechtenbeperkingen te omzeilen. je kunt bij veel vpn-diensten het land kiezen, zodat het lijkt alsof je vanuit dat gekozen land informatie opvraagt. ik maak er, woonachtig in duitsland, veel gebruik van om uitzendingen waarvoor de aanbieder alleen uitzendrechten in nederland heeft toch te kunnen bekijken.
bedenk echter goed dat de proxy- of vpn-aanbieder wel al je verkeer kan zien. die zul je dus moeten vertrouwen. velen adverteren met het feit dat ze het dataverkeer niet opslaan, maar is dat ook zo?