Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 10-09-2014 16:39:30
Computers & Telefonie

Al 1,5 jaar problemen met internet. hoe kom ik van online.nl af?

Naar mijn ervaring is de apparatuur die online levert zwaar waardeloos. ik had uiteindelijk een stapel gebrickte modem/routers liggen die het waarschijnlijk steeds begaven bij het updaten vd firmware (op afstand door online) onder bepaalde omstandigheden.

aan de hoeveelste modem/router ben je al? die mogen ze op z'n minst wel eens vervangen want er is duidelijk een vermoeden dat het wifi deel van je modem/router onder de maat presteert (wellicht slecht gesoldeerde antenne connector oid). als ze een andere sturen bedenk dat dit ook al eerder een retourtje kan zijn geweest dus 1x vervangen en het probleem blijft hoeft niet te betekenen dat het ook echt niet aan hun apparatuur ligt.

je kunt er ook voor kiezen de router functionaliteit van het geleverde apparaat niet te gebruiken en zelf een http://tweakers.net/categorie/560/modems-en-routers/producten/">losse router aan te sluiten (meerdere manieren van instellen mogelijk). ik zeg router maar in principe is een 2e http://tweakers.net/categorie/314/access-points/producten/">access point wat je wilt. echter kan een router ook dienen als 2e ap en men heeft wel vaker nog zo'n ding ergens rondslingeren en anders is dat in de vriendenkring wel het geval vaak. een losse ap is natuurlijk ook een optie maar gezien de prijzen krijg je meer apparaat met een router want een hedendaagse router is doorgaans iig een ap, switch en router in 1. op gebied van instellen is een losse ap wel weer iets makkelijker.

je had het over antenne aan de gevel bevestigen voor tv. dus tv van online loopt niet via de internet verbinding maar via de ether net als digitenne? en er is ook geen sprake van telefonie via online?

in dat geval kun je ook nog een compleet andere http://tweakers.net/categorie/560/modems-en-routers/producten/#filter:q1yqsexpdc6sslwymjqw0feqkmpmtvxnzfoyankkc1kt3tjzslklipwsqpwmle1mqhrzyo6slzjxoljtbs0a">modem (modem, router, ap combo) overwegen. maar die heeft men veel minder nog rondslingeren laat staan voor 50mb verbindingen geschikte. dat maakt deze optie waarschijnlijk de duurste.