Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

blok
blok - 10-09-2014 17:59:36
Elektronica & TV

Telefoontjes microsoft

Bij de verwijzing van edrick3 heb ik een linkje gevonden naar de fraudehelpdesk. daar een mailtje heen gestuurd.
en zij antwoorden mij nu het volgende:

goedemiddag,

bedankt voor uw melding. dit soort telefoongesprekken worden ook wel ‘microsoft-telefoontjes’ genoemd. de beller beweert namelijk werkzaam te zijn voor microsoft of een aan microsoft gelieerde onderneming. bij dit soort fraude zegt de beller te kunnen helpen bij het oplossen van computerproblemen, maar in werkelijkheid wordt geprobeerd geld afhandig te maken. wij adviseren dan ook de beller geen toegang tot uw computer te verlenen, geen programma te installeren en op geen enkele wijze uw (bank)gegevens te geven.

deze fraudeurs zijn wereldwijd actief en bijzonder hardnekkig in hun benadering. houd er dan ook rekening mee dat u vaker door de oplichters kunt worden gebeld.

helaas is het technisch niet mogelijk de valse telefoonnummers die zij gebruiken te blokkeren. de telefoontjes worden via internet gepleegd. het nummer dat wordt meegezonden bij deze oproepen is niet het nummer dat door de criminelen in gebruik is. dit wordt spoofing genoemd.
microsoft vindt het zeer vervelend dat hun naam wordt misbruikt. het bedrijf heeft dan ook op de eigen site informatie staan over de werkwijze van de criminelen.

wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd. bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

zie ook onze website.

met vriendelijke groet,

fraudehelpdesk