Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 10-09-2014 19:03:41
Geldzaken & Recht

Hypotheek over sluiten

Ik weet niet of de schuldhulpverlening altijd via de sociale dienst verloopt, maar in ieder geval moet iedere gemeente een schuldhulpverlening hebben voor hun inwoners. misschien kan die u weer doorverwijzen naar de gemeentelijke kredietbank of stadsbank.

betere kwaliteit schuldhulpverlening
gemeenten hebben de volgende verplichtingen volgens de wet gemeentelijke schuldhulpverlening:

1. een individueel plan voor iedereen die zich meldt voor schuldhulp
dit plan beschrijft de schuld en de manier waarop die wordt opgelost. het plan gaat ook over de omstandigheden waardoor de schuld is ontstaan. dit kan nieuwe schulden voorkomen.
goed beleid voor schuldhulpverlening

2. gemeenten moeten een plan voor de schuldhulpverlening opzetten voor maximaal 4 jaar. de gemeenteraad ziet toe op de kwaliteit van dit plan. het college van burgemeester en wethouders legt ieder jaar verantwoording af aan de gemeenteraad over de uitvoering van het plan.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/verbeteren-schuldhulpverlening">bron