Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 10-09-2014 22:15:19
Geldzaken & Recht

Senioren appartement verkopen en vervolgens zelfde huis huren.

Beste sonja,

u hebt een bewonderingswaardige opstelling, maar neem me niet kwalijk dat ik het zeg, ook een erg domme. u hebt een blinde vlek voor uw eigen belangen.

uiteraard kan er aan de regelingen in het testament van de overleden echtgenote van uw man niets meer gedaan worden. maar wel zeker aan de voorwaarden van uw geregistreerd partnerschap.

als ik daar drie niet-financiële zaken uithaal, bijvoorbeeld die over een nieuwe partner, uw kleinkinderen en de inspectie, dan zeg ik dat moet toch niemand willen. en dat kunnen uw man en u, heel simpel verhelpen.
uw man kan ook simpel voorkomen dat na uw overlijden uw kleinkinderen zouden kunnen erven doordat u het pand geërfd zou hebben. dat kan met een fidei commis. een notaris kan hem dat simpel uitleggen.

dat zijn kinderen voorgaan boven uw kleinkinderen, kan ik mij voorstellen, maar dat u niet voorgaat, vind ik onbegrijpelijk.

ik begrijp nu dat uw man nog officieel een schuld heeft aan de kinderen waardoor hun erfdelen vrij van belasting zullen zijn. mooi, dan zou u dus rustig verder kunnen leven in dat appartement.

ik wens u wijsheid en sterkte, persoonlijk zou ik het niet kunnen opbrengen die gieren te ontvangen, maar ik zou ze de oren wassen.