Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 12-09-2014 15:13:03
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=tijger1 schreef op vrijdag 12 sep 2014, 14:00]
uiteraard bent u wel partij bij de bank, want het huis is ook van u en sowieso de oude hypotheek. als de ex niet betaalt, komen ze bij u.

dat is dus de kern van de zaak: het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid berust op de oude hypotheekovereenkomst, welke mijn ex-vriend op zijn naam zou verlengen/overnemen. hij heeft echter ervoor gekozen om een nieuwe overeenkomst af te sluiten op naam van hem en zijn nieuwe vriendin. aangezien ik deze nieuwe hypotheek niet heb ondertekend, vraag ik mij af of ik op grond van de oude hypotheek - welke 'vervangen is' door de nieuwe hypotheek - nog aansprakelijk ben. een belangrijke vraag in deze is dus of de oude hypotheek nog juridische werking kan hebben, nu de nieuwe hypotheek hiervoor in de plaats is getreden?

ik vermoed dat - als het zover mocht komen - het huis ook tegen mijn wil openbaar verkocht zal kunnen worden door de bank, maar de vraag is of ik aansprakelijk gesteld kan worden voor een evt. restschuld o.g.v. de oude hypotheek?

[quote=tijger1 schreef op vrijdag 12 sep 2014, 14:00]de bank is in ieder geval te kort geschoten, of wellicht is er door uw ex en eventueel zijn vriendin fraude gepleegd met uw handtekening.

er is geen fraude gepleegd, de nieuwe hypotheek staat niet op mijn naam, zover is duidelijk en de notaris heeft bevestigd dat er geen overdracht heeft plaatsgevonden en ik dus nog steeds voor 50% eigenaar ben van de woning.

ps
de betreffende notaris heeft ook al de stukken voor de overdracht klaarliggen, dus ook hij wacht op mijn ex-vriend. maar alvorens de overdracht kan plaatsvinden, moeten eerst de scheidingsdocumenten bekrachtigd worden, anders voorzie ik daar later problemen over ontstaan m.b.t. betaling van de kinderalimentatie.