Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 12-09-2014 16:28:21
Computers & Telefonie

Externe schijf weigert

[quote=czar schreef op donderdag 11 sep 2014, 22:08]recovery van een defecte schijf is vaak wel (gedeeltelijk) mogelijk, maar voor particulieren meestal onbetaalbaar. dat kan oplopen tot duizenden euro's.

die duizende euro's is bij zaken als waterschade waarbij het daadwerkelijke oppervlak vd schijven zwaar beschadigt is. in de meeste andere gevallen is het gewoon mogelijk om de printplaat of andere onderdelen uit te wisselen wat zo duur echt niet hoeft te zijn. als er een clean room aan te pas komt wordt het wel weer duurder. hier een idee van wat de prijzen voor data recovery zoal kunnen bedragen.
http://www.srecovery.nl/tarieven.html">http://www.srecovery.nl/tarieven.html

@eclipse
schijfletter veranderen lijkt mij ook niet dat het gaat werken. maar toch aangezien win bepaalde zaken onthoud (waar dus ook iets mis mee kan gaan) op dat gebied voor externe drives is het wel een beetje van niet geschoten is altijd mis. hoewel dat na een herinstallatie van win geen issue meer mag zijn.

je kunt het ook nog eens via een linux live cd'tje proberen, daarvan wordt vaak beweerd dat je meer kans van slagen hebt dat een externe drive nog uitleesbaar is.
op hirens staat ook een linux live optie.
http://www.hirensbootcd.org/download/">http://www.hirensbootcd.org/download/

iemand anders zei het ook al dat er al 4 schijven in je systeem zitten betekent niet dat je er niet even eentje kunt loskoppelen.
en als je eenmaal hebt uitgeprobeerd of het aan de schijf zelf ligt of enkel aan de behuizing en het zou blijken dat het aan de schijf zelf ligt doet ook het idee de ronde dat een schijf nog wel eens een tijdje wil werken als je 'm eerst invriest (doe zoiets zo luchtdicht mogelijk gezien de condensvorming op koude objecten).