Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 12-09-2014 21:49:19
Vrije tijd & Tuin

Contributie

[quote=zoekster schreef op vrijdag 12 sep 2014, 14:30][quote=alfatrion schreef op vrijdag 12 sep 2014, 14:12]weet je wat ik ga doen, ik ga dit weekend op het rechtenforum.nl de vraag nog eens stellen. ik snap wel wat je bedoelt, maar ik vraag me toch af of er niet een korting kan worden gegeven voor een vroege betaling. dus dat de echte prijs 180 euro is en er een korting voor vroegtijdig betalen kan worden gegeven van 20 euro, of dat dit altijd verkapte incassokosten zijn.

ik maak een link naar de zaak over het http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:hr:2014:1385">telefoonabonnement met ‘gratis’ mobiele telefoon.

het probleem: als een telefoonabonnement x euro kost en een mobiele telefoon y euro kost, dan zijn de regels van huurkoop van toepassing. de oplossing: als een telefoonabonnement x+y euro kost en een mobiele telefoon gratis is, dan zijn de regels van huurkoop niet van passing. de feitelijke situatie veranderde niet. het telefoonabonnement met mobiele telefoon kosten is in beide gevallen x+y euro, maar in de laatste constructie verloor de consument de bescherming van de huurkoop.

het probleem: als een consument 100 euro betaald moet hebben voor 15 oktober, dan kun je dit bedrag alleen verhogen als je dat volgens wettelijke regels voor incassokosten speelt. de oplossing: als een consument 140 euro moet betalen en daarop 40 euro korting krijgt als deze voor 15 oktober betaald heeft, dan zijn de wettelijke regels voor incassokosten buiten spel gezet. de feitelijke situatie veranderd niet. in beide gevallen moet de consument 100 euro voor 15 oktober betalen, maar in de laatste constructie verlies de consument de bescherming tegen onredelijke incassokosten.

ik zeg niet dat je de consument niet mag stimuleren om het bedrag op tijd te betalen, bijvoorbeeld met iets kleins als een leuke pen.