Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 13-09-2014 01:44:27
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=marcel75 schreef op vrijdag 12 sep 2014, 20:08]ik waag te betwijfelen of je wel echt mede-eigenaar van het huis bent. als dat wel zo is, kan je ex namelijk geen hypotheek hebben gevestigd op de hele woning. daar heeft de bank niet zo zeer een steek laten vallen, maar zeker wel de notaris.

er is geen twijfel dat ik tezamen met mijn ex-vriend eigenaar zijn van de woning. dit is gedurende het gehele scheidingproces vastgesteld door de advocaat als zijnde te verdelen onroerend goed en recentelijk - nadat de nieuwe hypotheek is afgesloten - nogmaals door de notaris. de originele eigendomsakte vermeld ook mijn naam.

[quote=marcel75 schreef op vrijdag 12 sep 2014, 20:08]voor die nieuwe hypotheek ben jij niet meteen aansprakelijk, maar als die hypotheek niet betaald wordt, kan de bank uiteindelijk wel de hele woning verkopen.

dat vind ik niet zo erg, zolang ik maar niet voor een mogelijke restschuld wordt aangesproken.

-----

zou het mogelijk zijn dat de hypotheek weliswaar is afgesloten tussen de bank en mijn ex-vriend en nieuwe vriendin en laatstgenoemde ook de maandelijkse lasten betalen conform deze nieuwe hypotheek, maar dat deze nieuwe hypotheek (nog) niet is ingeschreven door een notaris?

alvorens verder te speculeren is het misschien verstandig om juridisch vast te stellen met welke hypotheek de woning momenteel daadwerkelijk is verzwaard en of het ontslag van hoofdelijke aansprakelijkheid al dan niet is ingeschreven.

is het voor mij als 'consument' mogelijk dit zelfstandig bevestigd te krijgen? zo ja, hoe, waar (kadaster?) en op welke wijze?