Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 13-09-2014 10:33:11
Vakantie & Reizen

Afzeggen

Heeft u binnen de 14 dagen bedenktijd gemeld dat u van uw herroepingsrecht gebruik wilt maken? en dan komt de volgende vraag, heeft vakantieveiling u duidelijke informatie toegestuurd over het herroepingsrecht na uw bod met daarbij het verplichte (online)formulier waarmee u gebruik kon maken van uw herroepingsrecht? dat zijn ze nl volgens de wet verplicht. dus niet dat geneuzel in de algemene voorwaarden.

art 6:230m lid 1 onderdeel h bw

h. wanneer een recht van ontbinding van de overeenkomst bestaat, de
voorwaarden, de termijn en de modaliteiten voor de uitoefening van dat
recht overeenkomstig artikel 230o, alsmede het modelformulier voor
ontbinding opgenomen
in bijlage i, deel b, van de richtlijn;

is dat modelformulier u niet toegezonden nadat u uw bod had gedaan, dan gaat de bedenktijd over in een jaar! dan kunt u nog gewoon afzien van de overeenkomst. doe dat dan nu snel per mail en verzoek om een schriftelijk antwoord.

ik vind die bepaling dat je na betalen er aan vastzit en afziet van het herroepingsrecht ook een twijfelachtige. maar eerst zou ik van u willen weten of u op een begrijpelijke manier is duidelijk gemaakt (niet via de av dus) dat u herroepingsrecht had met het daarbij horende formulier.