Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 13-09-2014 11:49:03
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 09:13]neem me even niet kwalijk. u hoeft toch niet bevestigd te krijgen door een advocaat of notaris of u dat pand bezit?

ik hoefde dit ook niet bevestigd te krijgen, maar omdat dit hierboven betwijfeld werd, heb ik aangegeven dat waarom ik zeker weet dat ik mede-eigenaar ben.


[quote=tijger1 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 09:16]uiteraard krijgt u van de bank geen informatie over de nieuwe hypotheek, maar zij moeten u wel informatie geven over de hypotheek die ook op uw naam staat.

de oude en nieuwe hypotheek lopen bij dezelfde bank en de medewerker van deze bank alsmede de hypotheek-tussenpersoon, beweren dat de nieuwe hypotheek in de plaats is getreden van de oude hypotheek. en ik ben nu juist benieuwd naar de gegeven van de nieuwe hypotheek, dus ik ga proberen deze bij het kadaster op te vragen.


[quote=1953 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 09:44]zo lang u de hypotheekovereenkomst niet getekend heeft, dan kan de hypotheekakte bij de notarius niet worden gepasseerd, u hoeft niet mee te werken aan gegevens aan toeleveren bij de notaris.

zo lang u niets ondertekend van dien aard, dan hoeft u niets te vrezen.

en daar wil ik zekerheid over krijgen welke hypotheek momenteel staat ingeschreven.....mijn vermoeden is dat de oude nog steeds ingeschreven staat en dat de bank, mijn ex-vriend en vriendin ervan overtuigd zijn dat alles al rond is met de nieuwe hypotheek.

echter als dat zo is, lijkt mij dat ik nog steeds hoofdelijk aansprakelijk ben o.g.v. de oude hypotheek.....dus enige vrees is er wel degelijk, ook al heb ik de nieuwe hypotheek niet ondertekend.

maandag ga ik proberen de hypotheekakte op te vragen.....zou deze al ingeschreven staan in het online bestand (verwerkt zijn door het kadaster) als deze rond 1 juli is ondertekend?

vriendelijke groet,

elise