Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 13-09-2014 16:11:42
Garantie & Verzekeringen

Bedrijfsongeval, doorbetaald?

Wat is dat voor een persoon die over veiligheid en keuren gaat? toch geen arbo arts of iets dergelijks? als u door een bedrijfsongeval niet kunt werken, komt u in de ziektewet. dan krijgt u 70% van het loon. dat moet gewoon uitgekeerd worden.

nu iets anders, de 30% die niet wordt uitgekeerd, dat is in feite schade die u als werknemer oploopt door het ongeval. die wordt bijna altijd uitgekeerd, tenzij de werkgever kan aantonen dat u schade oploopt door opzet of bewuste roekeloosheid. wordt zo'n trapje bijv. altijd gebruikt voor dergelijke handelingen, dan is de werkgever aansprakelijk voor de schade. daar is de werkgever voor verzekerd. bedrijfsongevallen liggen bijna altijd in de aansprakelijkheid van de werkgever, maar soms ook niet. de 70% houdt u natuurlijk altijd.

ik heb wel mijn bedenkingen over de sfeer in uw bedrijf, als je zoiets krijgt toegeworpen als je een ongevalletje hebt. wat een mentaliteit!