Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-09-2014 19:33:47
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

Als met een nieuwe lening een oude lening volledig is afgelost, is daardoor de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de oude lening automatisch vervallen. die bestaat immers niet meer (!). en dus hoeft ts daarvoor ook niet getekend te hebben.

het is alleen, om maar eens een cliche aan te halen, "een beetje dom" van zowel de ex als ook wel de bank om de verdeling van de woning ook niet meteen te regelen.

zoals al eerder aangegeven waag ik te betwijfelen of de ex wel bij een notaris is geweest. als dat niet het geval is, zul je bij het kadaster ook niets kunnen vinden. ik sluit nog steeds niet uit dat de ex alleen maar bij de bank is geweest.

alleen als ts een ontwerp van de akte van verdeling heeft gehad van een notaris, kan ik me voorstellen dat er een notaris ingeschakeld is geweest. die kan dan (heeft niet de voorkeur) op basis van een volmacht in het convenant de akte van verdeling hebben laten tekenen.

van ts, ex en advocaat vind ik het "een beetje dom" om wel al het ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te regelen en blijkbaar ook te tekenen, terwijl de woning nog niet verdeeld was.