Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 13-09-2014 19:43:42
Huishouden & Energie

Annuleringskosten zonder gezette handtekeningen

Ik denk niet dat je de aankoop van een tafel kunt vergelijken met de offerte van een aannemer.

waar het om draait is of de verkoper kan waarmaken dat hij een winstverlies/schadepost heeft van 50%. dat lijkt me erg onaannemelijk. voor de rest heeft hij geen kosten gemaakt. juist nu die tafel al in de winkel stond en niet speciaal voor u is besteld.

ik denk dat de verkoper geen schijn van kans heeft bij een rechter. nu is het de vraag of de algemene voorwaarden helemaal van tafel kunnen en daarbij alle annuleringskosten verdwijnen, of dat er van matiging van de annuleringskosten mag worden gesproken. bijv. verlaagd naar 10 of 15 %.
daar is wel wat discussie over. rechters zouden meestal beslissen dat er dan helemaal geen annuleringskosten worden gerekend.
ik ga er vanuit dat u nog geen aanbetaling heeft gedaan, dus wat u het beste kunt doen is de annuleringskosten aanvechten door te stellen dat de winstderving nooit 50% kan zijn en dat de tafel al in de winkel staat, er zijn geen extra kosten daarvoor gemaakt, geen enkel argument om de annuleringskosten op 50% te zetten.
klik https://www.jurofoon.nl/nieuws/3406-algemene-voorwaarden-5-annuleringskosten-keukenconcurrent">hier voor een rechterlijke uitspraak over annuleringskosten.
u zit in het voordeel want de verkoper moet naar de rechter. in zo'n geval moet je niet naar de geschillencommissie gaan.

door de orderbevestiging aan te vragen heeft u wel in principe toegestemd in de koop. er is dus wel een overeenkomst, maar de ondernemer is wel erg gretig geworden om u voor een flink annuleringsbedrag te laten opdraaien. en daarmee heeft hij zichzelf behoorlijk in de problemen gebracht.