Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 13-09-2014 20:25:41
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 19:33]als met een nieuwe lening een oude lening volledig is afgelost, is daardoor de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de oude lening automatisch vervallen. die bestaat immers niet meer (!). en dus hoeft ts daarvoor ook niet getekend te hebben.

- hoe kan ik controleren of inderdaad de oude lening met de nieuwe lening is afgelost..........en ik dus niet meer hoofdelijk aansprakelijk ben?
- in hoeverre kan ik mij op de juridische werking beroepen indien de nieuwe lening nog niet is ingeschreven door een notaris?

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 19:33]het is alleen, om maar eens een cliche aan te halen, "een beetje dom" van zowel de ex als ook wel de bank om de verdeling van de woning ook niet meteen te regelen.

zoals al eerder aangegeven waag ik te betwijfelen of de ex wel bij een notaris is geweest. als dat niet het geval is, zul je bij het kadaster ook niets kunnen vinden. ik sluit nog steeds niet uit dat de ex alleen maar bij de bank is geweest.

alleen als ts een ontwerp van de akte van verdeling heeft gehad van een notaris, kan ik me voorstellen dat er een notaris ingeschakeld is geweest. die kan dan (heeft niet de voorkeur) op basis van een volmacht in het convenant de akte van verdeling hebben laten tekenen.

ik ben inderdaad akkoord gegaan (niet ondertekend) met de inhoud van het ontwerp van de akte van verdeling en deze ligt ook te wachten op ondertekening bij de notaris. er is geen volmacht afgegeven.

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 19:33]van ts, ex en advocaat vind ik het "een beetje dom" om wel al het ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid te regelen en blijkbaar ook te tekenen, terwijl de woning nog niet verdeeld was.

dit ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid is afgegeven door de bank/geldgever en is ook doorgestuurd naar de notaris. dus ook dat document ligt bij de notaris te wachten. voorwaarde voor inwerkingtreding is inschrijving (in het kadaster?) door de notaris en schriftelijke notificatie hiervan aan de geldgever/bank.

met de advocaat en mijn ex-vriend is begin dit jaar de volgende volgorde afgesproken:
1) ex-vriend tekent volmacht ten kantore van de advocaat, zodat de advocaat alle scheidingsdocumenten kan doorsturen naar de rechtbank ter bekrachtiging.
2) evt. wil de rechtbank mijn dochter nog 'horen' aangezien zij inmiddels al 15 is;
3) na bekrachtiging, afspraak maken bij de notaris ter ondertekening van de akte van verdeling en vaststelling dat de notaris het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid inschrijft en daarna de geldgever/bank hiervan schriftelijk informeert.

na ondertekening van de volmacht zou mijn ex-vriend in overleg gaan met de hypotheek-tussenpersoon om de oude hypotheek (welke 30 juni zou aflopen) over te nemen.

het ontwerp akte van verdeling alsmede ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid zijn inhoudelijk door de advocaat en mij nagekeken en akkoord bevonden en liggen nu klaar bij de notaris....die dus nu al enige maanden zit te wachten op mijn ex-vriend totdat hij een afspraak met hem maakt.

in de tussentijd heb ik de hypotheektussenpersoon alsmede de bank gevraagd waar we nu op zitten te wachten......en volgens hen heeft mijn ex-vriend en vriendin een nieuwe hypotheek overeenkomst afgesloten. volgens mijn ex-vriend is daarmee alles afgerond!