Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-09-2014 21:09:29
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

Lang niet iedere lening hoeft in een notariƫle akte opgenomen te worden. als het hier dus "slechts" gaat om een aanpassing van de lening, dan komt er voor wat betreft de lening geen notaris aan te pas.

alleen als je ex een nieuw hypotheekrecht moest verlenen (bijvoorbeeld door over te stappen naar een andere bank), had hij jouw handtekening daarvoor nodig gehad en was er een notaris nodig geweest. dan was ook meteen de woning aan je ex toebedeeld in een akte van verdeling.

je kunt aan de bank een saldo-opgave vragen van de oude lening. als dan blijkt dat die lening is afgelost, ben je van je aansprakelijkheid voor de lening af. maar dus niet van de (aansprakelijkheid van de) woning.

er is dus al een akte van verdeling opgesteld door een notaris! dat had ik nog niet eerder gelezen.

het kan heel goed zijn dat je ex en zijn nieuwe partner een offerte hebben getekend en allerlei stukken hebben opgestuurd naar de bank. zodra de notaris de gegevens ontvangen heeft om de (waarschijnlijk) aanvullende hypotheekakte op te kunnen stellen, zal er ook een afspraak gemaakt worden voor de akte van verdeling.

dit staat allemaal los van gang langs de rechter. dat heeft vooral te maken met het ouderschapsplan en staat verder los van de woning.

maar waarom niet de notaris gebeld waarvan je het ontwerp van de akte van verdeling hebt ontvangen en gevraagd naar de stand van zaken?