Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 13-09-2014 23:30:26
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 21:09]lang niet iedere lening hoeft in een notariƫle akte opgenomen te worden. als het hier dus "slechts" gaat om een aanpassing van de lening, dan komt er voor wat betreft de lening geen notaris aan te pas.

alleen als je ex een nieuw hypotheekrecht moest verlenen (bijvoorbeeld door over te stappen naar een andere bank), had hij jouw handtekening daarvoor nodig gehad en was er een notaris nodig geweest. dan was ook meteen de woning aan je ex toebedeeld in een akte van verdeling.

het nieuwe hypotheek loopt bij dezelfde bank, maar ik vraag mij af of 'vervanging' van mijn naam door de naam van de nieuwe vriendin mag worden aangemerkt als slechts een 'aanpassing'. echter daarmee is de eigendom gelukkig nog niet overgegaan

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 21:09]je kunt aan de bank een saldo-opgave vragen van de oude lening. als dan blijkt dat die lening is afgelost, ben je van je aansprakelijkheid voor de lening af. maar dus niet van de (aansprakelijkheid van de) woning.

ook daar gaan we maandag achteraan....goed advies

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 21:09]dit staat allemaal los van gang langs de rechter. dat heeft vooral te maken met het ouderschapsplan en staat verder los van de woning.

zijn enige interesse is het eigendom van de woning......en de advocaat vreesde ook dat zodra de akte van verdeling was getekend, hij geen medewerking meer zou verlenen aan bekrachtiging van de scheidingsstukken. derhalve de aangegeven volgorde.......maar ja nu hij ervan overtuigd is dat alles is afgerond en wellicht denkt dat hij volledige eigenaar is van de woning is, lijkt zijn medewerking ook bevroren.

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 13 sep 2014, 21:09]maar waarom niet de notaris gebeld waarvan je het ontwerp van de akte van verdeling hebt ontvangen en gevraagd naar de stand van zaken?
die is gebeld en hij wacht op m'n ex-vriend voor een afspraak voor ondertekening van de akte van verdeling. tevens beschikt hij over het ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid. echter hij geeft aan geen informatie te hebben over een wijziging van cq. nieuwe hypotheek m.b.t. de woning. de enige die beweren dat er een nieuwe hypotheek is afgesloten zijn de bank, de hypotheek-tussenpersoon en m'n ex-vriend.