Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-09-2014 00:38:02
Computers & Telefonie

Externe schijf weigert

[quote=thomas46 schreef op zondag 14 sep 2014, 00:24]je hoeft de externe schijf niet te ontkoppelen om hem te verwijderen, maar zet dan eerst even de computer helemaal uit, dan kan je hem er zo uithalen, de usb port is dan stroomloos

een beetje een rare opmerking die maar half klopt.
als je met 'uit zetten' van de computer bedoelt afsluiten via de nette manier (afsluiten van windows) dan gaat het goed. als je met 'uit zetten' bedoelt via de soft aan/uit op je computer (windows geeft dan vanzelf aan 'bezig met afsluiten'), dan gaat dat meestal ook wel goed, maar het verdient zeker niet de voorkeur. als je met 'uit zetten' bedoelt de voedingsstekker eruit trekken, dan gaat het net zo goed mis.
het heeft helemaal niets te maken met het feit of de usb-poort stroomloos is, het heeft ermee te maken dat je midden in een feitelijke schrijfbewerking de boel onderbreekt. partitie-tabellen die de toewijzing van blokken bij houden waaruit een bestand bestaat hoeven dan niet meer te kloppen met de werkelijke data. dan heet zo'n schijf corrupt. dat soort problemen zijn normaal gesproken gemakkelijk op te lossen met software, maar het bestand dat je feitelijk aan het schrijven was gaat dan wel (deels) verloren.