Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 14-09-2014 16:20:18
Huishouden & Energie

Akkoord offerte per email voor koper bindend?

[quote=franske1968 schreef op zondag 14 sep 2014, 00:13]dank, nog wel een aanvulling:
de offerte begint met "geheel vrijblijvend doen wij u een aanbod". is dit nog relevant?

in het door tenormin gelinkte topic wordt gesteld dat dit betekent dat ik nergens aan gebonden zolang ik nog geen acceptatie van mijn 'akkoord' heb ontvangen. klopt dit?
nee, dit klopt niet.

op het moment dat de vrijblijvende offerte u werd aangeboden was er voor de verkoper nog een mogelijkheid om de offerte te herroepen (dus te wijzigen, of zelfs in te trekken) en dat is zelfs nog mogelijk kort nadat u het aanbod aanvaard heeft, dat moest dan 'onverwijld' dus zo snel mogelijk na uw aanvaarding.
het is dus een voordelige clausule voor de verkoper, niet voor de koper. u mag na die herroeping wel van de overeenkomst afzien. maar dat speelt hier niet.

u heeft dit aanbod geaccepteerd, de verkoper heeft daarna, naar ik aanneem, geen wijzigingen aangebracht in zijn aanbod, en nu is de zaak gewoon beklonken. ook al heeft u nog geen bevestiging hiervan gekregen. u mag alleen nog hopen dat de mail niet is aangekomen, maar dat zal binnenkort wel blijken.

de aanvaarding van een aanbod mag in allerlei vormen, per mail, mondeling, op schrift, daar is geen vormvereiste voor.

het staat u natuurlijk vrij staat om hier eens een goed gesprek over te voeren met de verkoper. misschien valt er nog een korting te bedingen.

de verkoper is hier echter op geen enkele manier toe verplicht. wees vriendelijk, met honing vang je meer vliegen dan met azijn.