Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-09-2014 12:43:53
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

Het intern oversluiten van de lening heeft niet altijd tot gevolg dat er een nieuwe hypotheekakte opgesteld hoeft te worden. wel een nieuwe geldleningsovereenkomst en daarvoor is een notaris niet noodzakelijk.

ik zou een klacht indienen tegen de hypotheekadviseur omdat die hoort te weten dat via de weg de woning niet verdeeld wordt. die heeft niet goed gehandeld.

het komt op mij over dat u blij bent dat u nog steeds mede-eigenaar van de woning bent. juridisch gezien zou ik dat niet zijn. u bent daardoor ook mede-aansprakelijk en verantwoordelijk voor de woning.

zo vraag ik mij hard op af of de opstalverzekering nog wel dekking geeft nu u op de polis nog wel als eigenaar zal staan maar er niet meer woont en de nieuwe partner wel.

als uw ex een hennepkwekerij begint, kunnen de nutsbedrijven ook bij u aankloppen voor de schade.

en fiscaal gezien moet u de helft van de woz-waarde in box 3 opgeven. omdat u (even een aanname maken) wellicht geen schuldenaar meer bent, mag u de hypotheekschuld daar niet van aftrekken.

ik zou zo snel mogelijk de advocaat zijn werk laten doen en de ex laten veroordelen om mee te werken aan de verdeling van de woning. dat hoort een beetje advocaat toch echt te weten en allang geregeld te hebben.