Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
eliseij - 14-09-2014 12:43:32
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

[quote=marcel75 schreef op zondag 14 sep 2014, 12:13]



na 4 jaar zou ik dit graag willen afsluiten en daar hoort zeker ook verdeling van de woning bij; ik hoop dat ik geen andere indruk heb gewekt hieromtrent. zeker de elementen van aansprakelijkheid en mogelijk effect op de toeslagen houd mij zeer bezig.

het spanningsveld is dat ik de afspraken gemaakt in de scheidingsovereenkomst en het ouderschapsplan bekrachtigd wil zien (en daarvoor moet mijn ex-vriend dus de volmacht tekenen ten kantore van de advocaat), zodat de kinderalimentatie iets meer gewaarborgd is.

uit al deze nuttige informatie en adviezen heb ik de stappen gefilterd:
a) informatievergaring:
- bij de bank een saldo-opgave vragen m.b.t. de oude hypotheek;
- bij het kadaster de huidige hypotheek-akte opvragen (verwachting is dat dit nog steeds de oude hypotheek is);
- bij het kadaster de huidige eigendoms-akte opvragen (kan niet anders dan dat de woning nog op naam staat van mijn ex-vriend en mij)

b) deze informatie overleggen aan de advocaat die hopelijk daarmee mijn ex-vriend kan bewegen - ook o.g.v. de risico's voor hem zoals mogelijk geen opstaldekking - de volmacht te tekenen en daarna een afspraak te maken bij de notaris voor de akte van verdeling en ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid.

c) indien mijn ex-vriend hier geen gehoor aangeeft de advocaat bewegen om mijn ex-vriend te laten veroordelen om mee te werken aan de verdeling van de woning.....om de aansprakelijkheid inzake de gezamenlijke woning af te wenden.
noot: het nadeel van stap c) is dat bekrachtiging van de scheidingsdocumenten naar verwachting nooit zal plaatsvinden?


is dit een volledig plaatje of zijn er nog elementen waar ik aan kan denken of informatie welke ik kan vergaren (bijv. doorhaling van de hypotheekakte bij het kadaster)?

een wijze les welke ik geleerd heb (en hopelijk nooit meer nodig heb) is om nooit voor een gezamenlijke advocaat te kiezen!

maandag begint de informatievergaring....ik houd jullie op de hoogte.

bedankt voor alle adviezen en informatie,

elise