Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-09-2014 13:45:12
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek gevestigd door ex-vriend zonder mijn instemming?

Als je kosten op niets af wilt maken, ga je bij het kadaster de hypotheekakte opvragen. de oorspronkelijke akte kun je namelijk ook nog steeds opvragen en die zul je dan ook toegestuurd krijgen nadat je daarvoor betaald hebt. zonde van het geld.

als de notaris de akte van verdeling nog niet getekend heeft, hoef je ook je eigen eigendomsbewijs niet op te vragen. ook dat is zonde van het geld. die ingeschreven akte wordt namelijk niet aangepast. na inschrijving van de akte van verdeling, wordt er alleen een extra deel en nummer bij je ex geplaatst zodat voor een kenner duidelijk is dat er 2 akten zijn waarbij hij eigenaar is geworden.

de akte van doorhaling (zo die al opgesteld is) zul je niet zomaar kunnen vinden. en is ook zonde van het geld. zoals al aangegeven is de kans heel groot dat er geen doorhaling plaatsvindt.

je kunt stappen a en b dus grotendeels ook gewoon overslaan en de advocaat gewoon meteen aan het werk zetten. als de notaris aangeeft dat de akte van verdeling nog niet getekend is, moet je vooral geen kosten aan het kadaster uitgeven die overbodig zijn en wellicht zelfs verwarrende informatie oplevert.

ik snap ook niet waarom de advocaat niet meteen in het convenant een volmacht heeft opgenomen om er voor te zorgen dat de akte van verdeling getekend kan worden. dat is toch een misser, maar dat kan heel goed gebrek aan goede kennis zijn. vervolgens snap ik waarom de advocaat niet alsnog je ex aanspoort om in elk geval mee te werken aan de akte van verdeling. de advocaat zou ook jouw belangen moeten behartigen. en dan een angst uitspreken dat de rest niet geregeld zou kunnen worden is absurd.

komt het ouderschapsplan niet van de grond, dan kun je alsnog daarvoor naar de rechter stappen.

kortom: morgen de advocaat bellen en laat hem zijn werk naar behoren doen. daar betaal je hem (fors) voor.