Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-09-2014 15:33:31
Geldzaken & Recht

Waardebepaling verwaarloosde auto voor belastingdienst

Helaas.

je zult moeten betalen aan erfbelasting. je had de erfenis kunnen afwijzen of beneficiair kunnen aanvaarden. het kromme is dat de belasting wel eens hoger kan uitvallen dan de erfenis. er wordt ook vaak gezegd dat mensen die een huis erven er uiteindelijk aan ten gronde gaan als het huis onverkoopbaar blijkt. de woz-waarde geldt dan als werkelijke waarde van de geërfde woning, niet de uiteindelijke verkoopprijs.

wat je opgeeft? mijn ervaring is dat de belastingdienst 1 grote puinzooi is, dus geef je gewoon 0,00 op. dat mag niet, maar in de praktijk zal het allemaal niet zo'n vaart lopen. je kunt voorlopig ook niks opgeven. officieel moet je binnen 6 maanden erfbelasting betalen, maar je kunt dat best rekken tot 18 maanden met dat zooitje van de belastingdienst. gewoon niks doen totdat ze gaan dreigen en dan 0,00 opgeven als het alleen maar om die auto gaat.
dat geldt uiteraard wel alleen als de auto niet toch een hele hoge waarde vertegenwoordigd. zelfs het serienummer van een klassieke ferrari kan tonnen opleveren. het moet zo zijn dat die auto ook geen drol meer waard is.