Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 17-09-2014 13:56:54
Geldzaken & Recht

Hoge leges kosten

De aanvraag was kennelijk al administratief geregistreerd. om verder te kunnen had de gemeente kennelijk meer informatie nodig om tot verlenen dan wel afwijzen te kunnen beslissen. het is mij niet duidelijk dat uit een zodanig verzoek zou (kunnen) blijken dat de aanvraag afgewezen zou worden, dat kan pas als die aanvullende informatie daar aanleiding toe geeft. mijn vraag is dus: wie gaf het advies om die aanvraag in te trekken en op basis waarvan? het zou zo maar kunnen dat je een tikje voorbarig bent geweest bij het intrekken van de aanvraag. verder zou ik bij de gemeente eens informeren over de leges die men in rekening mag brengen met daarbij een nauwkeurige omschrijving van de dingen waarop die leges betrekking hebben.
nog niet zo lang geleden hebben twee klanten van mij hun aanvankelijk apart ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning voor een dakkapel kosteloos ingetrokken om daarna met één gezamelijke aanvraag te komen die minder leges zou kosten dan twee aanvragen.