Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

defries
defries - 17-09-2014 20:56:11
Geldzaken & Recht

Hoge leges kosten

Het wordt mij niet duidelijk hoe het proces precies is verlopen (er wordt gevraagd om aanvullende informatie, maar er wordt kennelijk bijgezegd dat u de vergunning niet krijgt - een beetje raar) en het is niet duidelijk waarom de vergunning niet afgegeven zal worden - was overigens de vraag niet.
advies in z'n algemeenheid, voor men iets wil ondernemen (in dit geval kennelijk iets bouwkundigs aan de woning) is het altijd verstandig even met de gemeente te gaan praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden (iedere gemeente heeft hiertoe een balie en/of een spreekuurtje), dit voorkomt problemen als hier aan de orde. verder heeft iedere gemeente een zgn legesverordening, openbaar, die is in de regel wel van internet te plukken. dan weet je waar je aan toe bent, ook als je een aanvraag intrekt. als het om wat voor reden onmogelijk is dat u (bouw)vergunning zou krijgen, wat op voorhand vaststaat (bijv. juridisch), leidt een gesprekje wellicht tot een voor iedereen acceptabele oplossing.