Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 19-09-2014 07:38:23
Computers & Telefonie

Hoe krijg ik alles weer terug op mijn pc


hallo ijvogel,

ja, ik weet het; mijn reactie is helaas mosterd na de maaltijd! maar misschien in de toekomst wel nuttig.

erg leuk hoor dat systeemherstel van windows xp, vista, windows 7 of windows 8 of 8.1 maar als er iets serieuzere (b.v. virus/worm) problemen zijn, krijg je meestal de "fijne" melding: "windows systeemherstel kan uw computer niet herstellen...".

op dit forum zie je zeer regelmatig berichten dat windows-systeemherstel faalt...

de "computer-experts" op dit forum reageren dan bijna allemaal bij hardnekkige problemen steevast:

"nou dat installeer je windows toch "even" opnieuw...
natuurlijk..., voor een gemiddelde computergebruiker is dit een onnodige lastige, vervelende en tijdrovende taak.

consequent wordt door deze "experts" vergeten dat met een schijfimage en bootschijf je dergelijke onnodige, ergerlijke en tijd vretende problemen nooit hebt!

zelfs al ligt windows (en/of het mbr/gpt) helemaal in puin, met het gratis easeus schijfimage en boot-cd programma wordt je windowssysteem met kinderlijk gemak, (zelfs door een leek) hersteld zonder problemen, binnen een paar muisklikken!

het gratis easeus backup/image-software-programma is in het engels, maar gezien de duidelijke pictogrammen is dit niet moeilijk te bedienen voor een leek.

http://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html">easeus backup/image-software

met windows 8.0 of 8.1 is ook een schijfimage en boot-cd te maken, zodat u uw vertrouwde windowssysteem met een paar muisklikken kunt herstellen!

het goede schijfimage-programma en boot-cd van windows 8.0 of 8.1 is grafisch iets minder mooi/iets ingewikkelder, maar voldoet ook prima.

1 back-up is geen back-up!

bewaar altijd een recente schijfimage (maak b.v. 1 keer 1 de maand, maar dat is geheel afhankelijk van uw computergebruik) een schijfimage en bewaar deze schijfimage op 2 aparte schijven: 1 op een externe schijf en 1 op uw computer, hierdoor is de kans dat u windows opnieuw moet installeren zo goed als uitgesloten.

veel succes gewenst!

p.s.

het in de nederlandse taal verkrijgbare arconis true image is een betaald gebruiksvriendelijk en uitgebreid schijfimage-programma en is (voor de leek) zeker aan te raden!