Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-09-2014 11:57:17
Geldzaken & Recht

Een foutje van het uwv , een heel leven geruïneerd.

Als je het niet eens bent met beslissingen van de overheid, in dit geval de uwv, moet je binnen een bepaalde termijn bezwaar aantekenen. meestal is die termijn 6 weken, dus u bent ruimschoots te laat.

wilt u weten of er toch nog iets te doen valt, stap dan bij een advocaat die als specialisatie bestuursrecht/sociale zekerheidsrecht heeft. bij de meeste advocaten is een eerste verkennend gesprek gratis. er is vaak een inloopspreekuur. op zich hoeft u zich over de kosten niet druk te maken, want u komt ongetwijfeld in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. dat betekent dat u slechts een eigen bijdrage hoeft te betalen.

om weer op die eigen bijdrage een korting te ontvangen kunt u voor u in zee gaat met de advocaat proberen er goedkeuring voor te krijgen bij het juridisch loket, dan krijgt u 50 euro korting.
u kunt ook meteen naar het juridisch loket, gratis, maar omdat de specialisatie daar ontbreekt, heeft u kans dat ze met een 'van dik hout zaagt men planken' beoordeling komen.

dus eerst naar een advocaat, vraag hem of u kans maakt. zegt hij ja, vraag waarom en dan eerst even een ommetje langs het juridisch loket, als dat enigszins in uw buurt zit en probeer ze te overtuigen.

u moet er wel rekening mee houden dat het uwv een lastige tegenstander is. laten we er vanuit gaan, dat u een kans maakt. zelfs al wint u bij de bestuursrechter, dan nog kan het uwv in hoger beroep gaan. dat duurt ook weer een eeuwigheid en in die tussentijd hoeven ze niets uit te keren. dus weet waar u aan begint. u bent zo twee jaar verder en vaak geven dit soort situaties de nodige stress.

ik denk echter dat u al strandt bij het gegeven dat u te laat bezwaar heeft gemaakt en dat daardoor de weg naar beroep en hoger beroep is afgesneden.

ik vraag me overigens ernstig af of het wel een goed idee is om voor u zelf te beginnen zonder enig eigen kapitaal en een restschuld. die insteek van het uwv kan ik wel begrijpen.