Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-09-2014 11:14:21
Geldzaken & Recht

Een foutje van het uwv , een heel leven geruïneerd.

No cure no pay is verboden bij nederlandse advocaten. ze zijn nu wel met een proef bezig waarbij letselschade-zaken op no cure no pay basis mogen worden gedaan onder strikte voorwaarden.
dat omdat bij 'cure' de kosten van de advocaat doorgaans op de verzekering van de tegenpartij zijn te verhalen.

je moet daarbij bedenken dat als de advocaat wint en de 'pay' gaat innen, dat je als cliënt wel eens bedrogen uit kan komen. de advocaatskosten slurpen een groot deel van je door rechtszaak gewonnen bedrag weer net zo makkelijk op.

dat is overigens ook nog een addertje onder het gras bij de gesubsidieerde rechtsbijstand, als je al te fortuinlijk uit de uitspraak komt, kan die subsidie toch nog achteraf worden ingetrokken en kun je alsnog de advocaat betalen. bij achterstalling loon ligt dat anders. hoe dat met een eventueel verkeerd beoordeelde uitkering zit, weet ik niet.
klik http://rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,resultaatsbeoordeling.html">hier voor wie dat interessant vindt.
toevoeging = deel van kosten vergoed krijgen.

maar goed, ik blijf erbij dat dit allemaal te laat is om nog aan te pakken.