Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mbwizzard
mbwizzard - 19-09-2014 12:33:47
Geldzaken & Recht

Een foutje van het uwv , een heel leven geruïneerd.

Geachte zoeker,
bedankt voor het duidelijke antwoord. ik heb een week voordat de executie verkoop van mijn huis plaats vond, mezelf (vrijwillig) onder bewindvoering laten plaatsen. omdat ik nooit eerder schulden of iets dergelijks heb gehad wist ik dus niet wat bewindvoering precies inhield. oorspronkelijk waren de bedragen die ik nog moest ontvangen, veel hoger dan mijn achterstand op mijn hypotheek en ziekenfonds. het zijn de boetes van het te laat betalen, die me uiteindelijk de kop gekost hebben.
de eerste maand toen ik mijn hypotheek niet volledig kon betalen, heb ik direct contact opgenomen met het assurantie kantoor waar ik de hypotheek e.d. had afgesloten. maar van de ree&partners doen alleen hypotheken afsluiten, bij problemen kun je zelf uit gaan vogelen hoe of wat. ook iemand van de sns op visite gehad, hopend op hun steun om mijn geld te beuren, zodat ik hen kon betalen......nou, zonder gein, die man kwam binnen en je zag hem gewoon continu loeren en in zijn hoofd tellen, wat mijn inboedel eventueel waard zou zijn.
ook mijn woonlasten verzekering heb ik afgesloten bij de sns, toen ik daarover contact legde, bleek deze verzekering helemaal niet bij de sns liep, maar bij cardif pnb paribas. heel vreemd, had bewust alles bij 1 partij afgesloten (dacht ik) . heb alleen papieren getekend van sns, onder de voorwaarden die heel mooi staan beschreven in mijn sns klapper. cardif heeft dus duidelijk andere polisvoorwaarden. als je werkloos wordt en in het ziekenhuis komt, dan ben je bij het uwv niet als actief werkzoekend geregistreerd. hierop gooide cardif het om niet te hoeven uitkeren. leuk als je echt op een gesloten afdeling zit.

de omstandigheden waarin alles had plaatsgevonden, waren zo extreem, als iemand hetzelfde verhaal aan me zou vertellen, dan zou ik dat niet geloven.
het is echt sinds hooguit een maandje dat ik de papieren weer durf in te kijken. ik woon nu 1 km van mijn oude woning en mijn vriendin werkt er 20 meter vandaan. toch heb ik er pas 3-4 langs durven rijden, zo groot is de schaamte, schande en psychische schade. 6 weken, is een belachelijke termijn.