Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-09-2014 17:28:16
Huishouden & Energie

Buurman haalt onze schutting weg

Sonjadeb schreef op vrijdag 19 sep 2014, 15:01: de buurman is weer op volle toeren, hij heeft een camera opgehangen met uitzicht op de tuin,..

niet erg helder.
op wélke tuin staat die camera gericht?
zijn tuin, jouw tuin, wees duidelijk!

van jurofoon:

wanneer mag je een camera ophangen in de tuin en wanneer kunnen je buren je dwingen deze te verwijderen?

beveiligingscamera's in tuinen en aan deuren van particuliere woningen worden steeds populairder. hierdoor neemt echter ook het risico toe dat een camera die ook gericht is op het perceel van de buren, een inbreuk op hun privacy oplevert. wanneer is dit het geval?

uitgangspunt
het uitgangspunt hierbij is dat het in principe is toegestaan om (zichtbaar) bewakingscamera’s te plaatsen om je erf en woning te beveiligingen. het recht om je eigendommen te beveiligen is echter niet onbegrensd. onder omstandigheden kan de plaatsing van de camera’s onrechtmatig zijn. dit kan het geval zijn als je met de camera’s inbreuk maakt op de privacy van de buren.

als je buren klagen over de camera's en je komt er niet onderling uit, dan kunnen de buren via de rechter eisen dat je de camera's weghaalt of verplaatst. de buren dienen dan aannemelijk te maken dat je met de camera’s daadwerkelijk inbreuk maakt op hun privacy.

dit is echter vrij lastig aan te tonen. de buren zullen dan op de een of andere manier moeten aantonen dat de camera's op hun erf gericht zijn. uit foto's is dit echter niet altijd makkelijk op te maken. toch zal de inbreuk op hun privacy ergens uit moeten blijken, wil de rechter een verbod erop uitspreken.

slechts de aanwezigheid van een camera op je erf, zal dus niet tot een verbod leiden. van een inbreuk op de privacy van de buren kan pas sprake zijn, indien de camera is gericht op het huis of het erf van de buren.

wil je meer weten over burenrecht, neem dan contact op met één van onze juristen.


bron, klik-> https://www.jurofoon.nl/nieuws/6923-wanneer-is-camera-in-tuin-toegestaan">wanneer is camera in tuin toegestaan?

in dit voorbeeld ging het er om dat de persoon zelf een camera heeft geplaatst, maar het even omzetten naar jouw geval dus...

wees en blijf assertief!
laat je in ieder geval niet ringeloren en in de luren leggen, dit soort moet je niet halfweg laten komen, die moet je gelijk bij het minste of geringste aanpakken.