Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gv
gverwaal - 19-09-2014 23:48:23
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

Ik heb de discussie in dit topic van begin tot eind met grote interesse gelezen. heb namelijk van de week ook een adviseur van gfh op de koffie gehad voor een zgn. herstelgesprek en ben daarna uit interesse gaan googelen.
ja natuurlijk probeert die man zijn product te verkopen (zou ik ook doen), maar nee dat ging niet op een agressieve manier. er is niets getekend (zou overigens wel heel erg impulsief zijn om dat te doen na een gesprek van 1,5 uur). totaal geen sprake van een "mes op de keel" situatie. de adviseur had gewoon een helder en duidelijk verhaal.
in dat opzicht ben ik het (volgens mij als enige) volledig eens ben met de mening van marcow.

ben nu in ieder geval wel aan het denken gezet of het voortzetten van mijn huidige polis t.b.v een oudedags lijfrente wel verstandig is. afkopen/omzetten is waarschijnlijk toch de beste oplossing, maar ik hoef dit toch zeker niet bij gfh te doen??! er zijn genoeg alternatieven.

een ding waarvan ik over de juistheid twijfel is het volgende. mijn lijfrentepolis met garantiekapitaal (aangegaan in 1999) loopt door tot mijn 65ste (destijds de pensioenleeftijd), waarna het garantiekapitaal (de verwachting op een hoger bedrag is verkeken gezien de huidige waarde) wordt uitgekeerd in de vorm van een levenslange oudedagslijfrente. nu is inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd voor onze generatie verhoogd naar 67 jaar en mogelijk naar het nog hogere leeftijd tegen die tijd. de lijfrentepolis komt op mijn 65ste vrij, dan kan/ben ik dus nog aan het werk en niet met pensioen. volgens de adviseur schijnt het zo te zijn dat bij het vrijkomen van een dergelijke polis tijdens arbeidsparticipatie er gegarandeerd 52% belasting over de uitkering betaald dient te worden (wettelijke regeling). dit zou betekenen dat ik minder als de helft van mijn garantiekapitaal overhoud. dus heb je volgens de adviseur geen andere keus dan de polis af te kopen.
hoop dat dit verhaal duidelijk is en kan iemand hier iets zinnigs over zeggen.