Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 20-09-2014 07:55:13
Computers & Telefonie

Reserve-laptop uitschakelen

Wimmi20, voor de zoveelste keer laat je je onkunde weer blijken. ccleaner kan inderdaad niet de hele schijf wissen, maar wel alle lege ruimte veilig onherstelbaar overschrijven. dus stap 1 is alle persoonlijke bestanden verwijderen, stap 2 is dan de beschikbaar gekomen ruimte overschrijven met ccleaner.

verder wordt er hier nog al overdreven over de herstel mogelijkheden. het gaat hier niet om een topsecret regerings laptop die in de handen van de amerikanen of russen terecht is gekomen. in het verleden gebeurde het dat mensen computers zo aan het vuil zette of nog even de bestanden verwijderde. ja, dan is het eenvoudig de bestanden te herstellen. maar een paar keer overschrijven met willekeurige data maakt herstel al heel moeilijk voor de gemiddelde burger.