Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 20-09-2014 08:49:07
Geldzaken & Recht

Testament

1953,
beneficiair aanvaarden wordt in de praktijk niet veel gebruikt (met soms alle gevolgen van dien). verwerpen is in de regel het meest slechte advies dat gegeven kan worden omdat daarmee de nalatenschap naar de volgende generatie schuift.

lizelotte,
om toegang te krijgen tot het centraal testamenten register moet je wel een kopie van de akte van overlijden kunnen overleggen. je krijgt dan een uittreksel uit het register. daar kan dan op staan dat je broer iets geregeld heeft bij een notaris dat van belang kan zijn bij de afwikkeling van de nalatenschap. dat betekent dat hij meer opgesteld kan hebben dan alleen een testament.

je kunt dan ook zien bij welke notaris hij iets opgesteld heeft. wat er dan opgesteld is, zie je dus nog niet.

je kunt dan, als er wel iets is, contact opnemen met die notaris en vragen om inzage in dat stuk. het is dan aan die notaris om inzage te geven of niet. als je geen belanghebbende bent (bijvoorbeeld omdat je niet tot erfgenaam benoemd bent) zul je geen inzage krijgen.