Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcow - 20-09-2014 12:01:10
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

Nadat het een tijdje rustig is geweest begint het hier weer te rommelen.

ik wil dus nog even iets toevoegen aan deze discussie.

of je een polis wel of niet door wil laten lopen tot je aow leeftijd moet je uiteraard zelf weten.
als je op dat moment nog werkt wordt de uitkering gewoon als inkomen gezien bovenop salaris en zou het inderdaad mogelijk kunnen zijn dat je 52% belasting gaat betalen.
dit is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van de uitkering en je salaris op dat moment.
ik ken de situatie van gverwaal natuurlijk niet maar het is zeker niet onmogelijk dat er dan de volle mep belasting betaald dient te worden.

voor wat betreft de garantie deze heb je op einddatum van de polis, en laat je de polis dus 2 jaar doorlopen is die garantie ook weg.
bovendien zet je verzekeraar het bedrag dan op een rekening waar je variabele rente ontvangt, met andere woorden op het moment dat je het hoogste bedrag bij elkaar hebt gespaard ontvang je het minste rendement.
garantie op zich zegt ook helemaal niets, dit moet je altijd zien t.o.v. de inleg en looptijd.
mijn ergo polis had destijds ook een garantie, maar die kwam na heel veel jaren erop neer dat ik mijn inleg terug kreeg met een beetje rente. over de hele looptijd nog geen half %.

voor wat betreft die stemmingmakerij over € 295 heb ik me nogmaals ingelezen hier.
alleen mensen die ervoor gekozen hebben om hun huidige product om te zetten naar een alternatief product ontvangen een rekening.
dat is ook logisch en volledig volgens de regelgeving.

als je met de bus naar de bioscoop gaat en bij het uitstappen bedenkt dat je toch niet naar de film wil.... is je buskaartje dan gratis? nee natuurlijk niet.
dit snapt iedereen, maar zodra het over een financieel product gaat moet iedereen maar alles gratis doen.

gratis werken is voorbij mensen, vroeger zaten er torenhoge provisies in de producten die gewoon werden betaald. vanaf 2013 is er een provisieverbod en betaal je een adviseur dus voor zijn werkzaamheden.
hersteladvies is dus gratis, maar wordt er daadwerkelijk een product bemiddeld dan moet je betalen.
overigens viel me dat bedrag zelf nogal mee, als je kijkt dat er nog steeds dubieuze partijen zijn waar je € 750 voor een omzetting per polis mag aftikken of € 1250 voor het beëindigen van een polis.
ga maar eens uitrekenen wat zoiets gaat kosten als je een paar kleine lijfrentes wil omzetten naar 1 overzichtelijk geheel.

en voor wat betreft de opmerking van tijger1: hou nou eens op met die stemmingmakerij dat mensen schandalig zijn behandeld zonder dat je weet waar het over gaat.
een polis wijzigen zodat hij 2 jaar langer rendement kan maken ipv doorlopen tegen een rente van 1% is afhankelijk van de waarde van de polis, de pensioensituatie van de betrokkene, de hoogte van die garantie en de restant looptijd in heel veel gevallen een prima advies.

en zit er een torenhoge garantie in, dan betekent het gewoon dat je een waardeloos product hebt. die garantiewaarde zou namelijk met twee vingers in de neus gehaald moeten worden door de verzekeraar. en dan heb je dus geen goede garantie maar is het bedrag gewoon hoog ten opzichte van de restant looptijd. een dergelijke polis zou je dus pas op einddatum moeten bekijken. en dan niet omdat het een geweldige garantie betreft, maar omdat het net in die situatie zo is, dat een alternatief het verschil niet goed kan maken.