Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 20-09-2014 15:33:49
Voeding & Gezondheid

Is cafeinevrije koffie gezond?

Er zijn verschillende methoden, die bijna allemaal worden uitgevoerd vóór het roosteren van de bonen.

wat vaak gebeurt, is dat de koffiebonen in water met koolzuur worden geweekt. de koolzuurbubbels nemen de cafeïne op, maar helaas ook smaakelementen. het water wordt daarom door een koolstoffilter gehaald. dat haalt de cafeïne eruit, terwijl de smaakelementen bewaard blijven. daarna wordt het water verdampt en gaan de smaakelementen weer naar de gedroogde bonen.

er is echter een minder omslachtige methode in opkomst. hierbij worden de koffiebonen geweekt in een mengsel van water en ethylacetaat, een stof die wordt gewonnen uit fruit. het acetaat neemt de cafeïne op, maar niet de smaakelementen. door het mengsel te verhitten, verdampt het acetaat met de cafeïne.
(bron:quest)

en gezond? lees http://www.optimalegezondheid.com/hoeveel-cafeinevrije-koffie-is-gezond/">hier ter info.

met vr.gr.