Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 20-09-2014 22:45:31
Auto & Vervoer

Neckermann bv bestaat nog

Het probleem is een beetje dat door de doorstart van neckerman, met dus dezelfde naam, iedereen denkt dat het hetzelfde bedrijf is en dat is het dus niet.

omdat het formeel gezien niet hetzelfde bedrijf is heeft de "nieuwe" neckerman niets te maken met de oude klanten van het oude neckerman.

het was een stuk duidelijker geweest als het nieuwe neckerman gebruik had gemaakt van een andere naam. dit soort zaken gebeurt nagenoeg dagelijks. bedrijven gaan failliet en keren niet meer terug of maken een doorstart onder een andere naam maar wel met dezelfde personen.

vanuit het laatste oogpunt is het een "mooi" gebaar van het "nieuwe" neckerman de gedupeerde klanten van het "oude" neckerman deels schadeloos te stellen, waartoe zij in het geheel niet verplicht toe is en ook niet verplicht toe kon worden.

de problemen die oude klanten hebben met de garantie op bij het "oude" neckerman gekochte apparaten kunnen ook niet neergelegd worden bij het "nieuwe" neckerman. die was immers niet de leverancier.
wettelijke garantie is mooi maar daar heb je alleen wat aan als de leverancier nog bestaat en verhaal kan bieden.