Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 20-09-2014 22:46:29
Geldzaken & Recht

Testament

Tijger,
kinderen onterven is niet zo moeilijk. gewoon een testament laten opstellen waarin je je kinderen, uit welke relatie ook, onterfd. het is dan dat kind om binnen 5 jaar een beroep op de legitieme portie te doen.

als een kind onterft is, heeft het alleen recht op inzage op dat gedeelte van het testament waarin staat dat het kind onterft is. ook mogen ze te weten komen wie tot executeur benoemd is. verder niet. het kan dus zijn dat ze een uittreksel krijgen. en geen volledige inzage.

lizelotte,
als de kinderen meerderjarig zijn, kunnen ze zelf contact opnemen met een notaris en vragen of er een testament is en wat de inhoud daarvan is. dat kan bij iedere notaris in nederland geregeld worden. u zult in dit geval geen enkele inzage krijgen in het testament als u niet tot erfgenaam benoemd bent (en de kans daarop acht ik klein).