Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-09-2014 11:18:40
Geldzaken & Recht

Verkeerd ibannummer is geld weg!

Over welk land heeft u het? het ene 'buitenland' is het andere niet.

als het over duitsland of belgie gaat lijkt het me een makkelijker geval dan iemand uit bijv. rusland.

u zou er een incassobureau op kunnen zetten dat op no cure no pay basis werkt.

ik vond deze klik http://www.hvbjuristen.nl/incasso-buitenland.html">hier die ook vorderingen in het buitenland int. (of dat althans probeert)

maak wel goede afspraken over wat u overhoudt in geval van 'cure', hoeveel neemt het incassobureau en hoeveel gaat naar u. bedenk wel, beter iets dan niets. het lijkt mij de meest praktische oplossing.

verder moet u nooit overgaan tot een echte rechtszaak, dat kost u meer dan dat het u oplevert. ook bij no cure no pay, moet je wel betalen als je een rechtszaak start. dan geldt de no cure no pay niet meer.

het komt er dus op aan, zwichten ze onder de druk van een incassokantoor of niet. maar reken er maar op dat ze het die schuldenaar uiterst lastig gaan maken. aanmaningen, incassokosten, dreigen met een deurwaarder. je moet stevig in je schoenen staan om daar tegen te kunnen.