Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcow - 21-09-2014 13:01:04
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 20 sep 2014, 23:59]@gverwaal

geloof dat maar wel.

toets maar eens ghf giro in op goggle en lees over hun praktijken. dat zal u de ogen openen.

als je de naam googled kom je alleen maar dit topic tegen, typ welke verzekeraar dan ook in en je krijgt een veelvoud aan slechtere ervaringen.
helaas is het nog steeds de aard van de mens dat hij alleen maar negatieve ervaringen op een dergelijk forum neerzet.
heb je een product van bijvoorbeeld aegon, ga daar eens op zoeken! elk jaar wordt aegon voor de rechter gedaagd ivm ondeugdelijke polissen en verliest keer op keer.
dit geldt ook voor asr en nationale nederlanden.
het is ook niet toevallig dat tijdens de beginperiode van de woekerpolisaffaire hamburg mannheimer uit nederland is vertrokken om zo alle regelgeving te ontlopen en de naam heeft veranderd.

gfh giro is een nieuwe speler op de markt (hetgeen door de afm zelfs wordt toegejuicht) die ervoor heeft gekozen alle kosten van te voren te communiceren.
door de verborgen gebreken in de meeste woekerpolissen is een aanbieder verplicht om consumenten er op te wijzen dat beleggen risico's met zich mee kan brengen.
de voormalige grossiers in woekerpolissen passen nauwelijks iets aan in hun producten en er wordt nog slechts sporadisch een beleggingspolis verkocht.

een nieuwe speler wordt meteen in de schijnwerpers gezet omdat consumenten moeten worden gewaarschuwd voor van alles en nog wat.
in de begindagen van bijvoorbeeld brandnewday was dit hetzelfde, alleen heeft deze laatste ervoor gekozen middels een erg agressieve reclamecampagne naamsbekendheid te verkrijgen.
op deze naamsbekendheid zijn vele zogenaamde adviseurs meegelift en werd de argeloze consument met droge ogen € 750 per polis afhandig gemaakt om er vervolgens achter te komen dat ze alleen maar een index aan het volgen waren bij een aanbieder die nul komma nul invloed op het rendement heeft.

gfh giro is onderdeel van de gfh groep, een vermogensbeheerder die opereert vanuit een aantal landen in de wereld waaronder dus ook nederland.
de naam gfh bestaat pas een jaar of acht, maar van de bedrijven erachter hebben velen al een historie van meer dan 40 jaar.

je eigen tussenpersoon doet niets aan die woekerpolissen ook al wordt deze verplicht door de afm om hersteladvies te geven. dit komt omdat een tussenpersoon alleen maar verzekeringsoplossingen heeft en verzekeraars te arrogant zijn om ook maar iets meer te doen dan zich aan maximale percentages te houden.

alle initatieven van welke nieuwe partij dan ook worden hier dan ook massaal de grond on geboord.
ik weet niet hoeveel adviseurs gfh giro in dienst heeft en hoeveel mensen er worden bezocht, maar het moge duidelijk zijn dat de zogenaamde negatieve ervaringen hier slecht een minimaal percentage van het totaal aantal is.

het gros van de opmerkingen hier wordt neergezet door personen die nul komma nul ervaring met deze aanbieder hebben en puur uit stemmingmakerij hun zogenaamde advies willen delen.
als er ook maar iets van deze opmerkingen op waarheid zouden zijn gebaseerd dan zou de afm al lang de stekker er uit getrokken hebben. elke nieuwe aanbieder wordt voortdurend onder een vergrootglas bekeken door de afm.
volledig anoniem op een forum je frustraties weg schrijven is natuurlijk erg gemakkelijk.

en dan nog dit...
er is geen alternatief voor je huidige beleggingspolis zonder dat je gaat beleggen, behalve dat je het zuurverdiende bedrag wat je nu heb op een bank zet (die er overigens ook gewoon mee gaat beleggen en jou 1% rentevergoeding geeft).
kies je voor het traditionele banksparen denk er dan wel aan dat je huidige inleg behoorlijk verhoogd zal moeten worden om voldoende bij elkaar te kunnen sparen in de restant looptijd.

er is een nieuwe speler in de markt, die alle problemen van de traditionele beleggingspolis heeft bekeken en er alles aan heeft gedaan om de rendementen stabiel te houden, de kosten laag en de flexibiliteit maximaal.

natuurlijk zijn er altijd een aantal mensen die nog steeds niet weten dat er in de nieuwe producten geen provisie zit verwerkt en dat je moet betalen voor bemiddeling.

ik heb even gegoogled en kom bedragen van rond de € 1000 tegen als gemiddelde kosten voor pensioenadvies, met uitschieters tot € 3200. mijn pensioensituatie is voor € 295 door gfh giro volledig in kaart gebracht en in combinatie met een flexibel product dat mee kan gaan in alle toekomstige veranderingen.