Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcow - 21-09-2014 14:58:52
Garantie & Verzekeringen

Hersteladvies "verzekeren is vooruitzien.nl"

Zucht....

ze komen niet onder valse voorwendselen binnen, mij is verteld dat ze namens mijn tussenpersoon kwamen, en dat is ook zo.
van de tussenpersonen waar mijn polissen destijds waren afgesloten is er 1 failliet en heeft de andere geen alternatieven behalve mijn geld op de bank zetten.

de kosten zijn mij vooraf verteld, het gesprek is gratis en als ik naar een alternatief product wilde overstappen mag dat niet gratis en hanteren ze het minimale tarief door de afm vastgesteld.

voor wat betreft het dienstverleningsdocument heeft u het (alweer) bij het foute eind en ik citeer de afm:
"het dienstverleningsdocument (dvd) moet door adviseurs (niet aanbieders) en bemiddelaars overhandigd worden aan klanten bij het adviseren over complexe producten en hypotheken."

gfh giro is geen tussenpersoon maar een aanbieder, en dat hebben ze me ook verteld.
een aanbieder is niet onafhankelijk (en 99% van de tussenpersonen ook nog steeds niet al beweren ze van wel) en hoeft daarom geen dienstverleningsdocument te overhandigen.

ik heb me een aantal jaren bezig gehouden met mijn beleggingspolissen omdat er gewoonweg geen alternatieven waren zonder lage kosten en een redelijk rendement en weet dus wel waarover ik praat.

het heeft geen enkele zin om allerlei onzinkreten hier neer te zetten waardoor mensen gaan twijfelen en alsnog besluiten om met hun ronduit slechte producten te blijven zitten.

laat je eerst eens goed informeren en ga een gesprek aan zodat je weet waar je het over hebt en geef dan een oordeel.