Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 21-09-2014 15:38:54
Geldzaken & Recht

Niet toegekende nhg kwijtschelding

Ik vermoed dat hier niet een standaard voorbeeldbrief voor is te geven. ieder heeft zijn persoonlijk verhaal. maar u kunt wel inzage vragen in uw dossier en dus het taxatierapport!

ik lees dat nhg onder de gewone awb valt, dus dan zullen er ook strikte termijnen zijn voor het indienen van het bezwaar. dat zal in uw brief met de afwijzing staan.

lees klik http://www.bezwaarschrift-en-beroep.nl/bestuursrecht/bezwaar/wat-is-een-bezwaarschrift/">hier over bezwaar indienen.

ik neem aan dat er dan een hoorzitting volgt waarbij u uw bezwaarschrift kunt toelichten. als ze uw bezwaar vervolgens afwijzen, dan kunt u in beroep bij de bestuursrechter. daar heeft u een advocaat voor nodig.... (u snapt hem al, de kosten!)

helaas is het bijna niet mogelijk om voor een geschil met de nhg voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen. de zogenaamde toevoeging. daarom vrees ik dat u voor een zeer moeilijke opgave staat.


. geschil nationale hypotheek garantie (nhg)

voor een geschil over nationale hypotheek garantie verstrek je geen toevoeging, rechtzoekende kan zelf het probleem oplossen (artikel 12 lid 2 sub g wrb). het gaat hier vaak om gronden van feitelijke aard. de toevoegingsaanvraag wijs je af met tekstcode 130.
als de advocaat bij de aanvraag gemotiveerd aangeeft dat de zaak zodanig feitelijk en/of juridisch complex is dat bijstand van een advocaat noodzakelijk is kun je bij hoge uitzondering een toevoeging verstrekken.
http://kenniswijzer.rvr.org/werkinstructies-toevoegen/bestuursrecht/b010-bestuursrecht.html"> bron

als er zoiets staat dan kun je er bijna vergif op innemen dat het eigenlijk nooit lukt.

wellicht kan de veh u nog wat goede inzichten verschaffen over het inhoudelijke gedeelte van uw bezwaar. http://www.eigenhuis.nl/hypotheken-financien/hypotheken/nhg/">klik